Het lek

Wielrenners praten vaak over lek rijden. Waar ze lek reden, waarom en hoe het lek rijden te voorkomen is. Volgt een oeverloos en oninteressant verhaal over bandenspanning en soorten tubes. Ik praat liever niet over lek rijden. Het voelt een beetje als het onheil over mij afroepen. En omdat ik inmiddels goed geoefend ben in hulpeloos kijken stapt er vanzelf wel een man af om mijn band te plakken.

imagesBovendien: ik heb een idee dat het lek bij mij heel ergens anders zit. Nee, niet daar. In mijn portemonnee. Na de eerste fiets volgde een mountainbike en toen, echt dat was nodig, een betere racefiets. Elke nieuwe fiets vroeg, nee schreeuwde, om bidonhouders met bijpassende bidons. Om een zadeltasje. Een kilometertellertje. Een pompje. En ja mam, natuurlijk koop ik een bel. Zonder een helm kan een fietser niet, zonder fietsschoenen evenmin. En bij die schoenen horen schoenplaatjes die op hun beurt weer om speciale pedalen vragen. Als de teringvliegjes onophoudelijk in je ogen vliegen, blijkt vanzelf dat een fietsbril geen overbodige luxe is.

Overbodige luxe, daar scharen we een broek met zeem zeker niet onder. Fiets gerust een rondje in een broek die er wel normaal uitziet. Inderdaad. Pijnlijk verhaal. Nu ja, dat shirtje, dat kan ook best van de Decathlon komen, maar alleen voor de mensen die ’s nachts fietsen. Over ’s nachts fietsen: hoe kon ik ooit zonder demontabele fietslampjes? En met zulke gammele luchtwegen als de mijne, is een warm jack onontbeerlijk. En die handschoenen heeft onze trainer met haar strenge blik zelfs verplicht gesteld.

Op een dag was ik klaar. Ik had het lek gedicht. Alles wat een mens redelijkerwijs nodig heeft om te fietsen, was binnen. Nou ja, behalve die dakdrager dan voor op de auto. En die dakdrager voor de vriendin-die-gezellig-meerijdt. En het lichtgewicht slotje voor als we koffie drinken. En de navigatie die niet alleen de richting, maar ook mijn hartslag bijhoudt.

Zo lang als de webshops mijn creditcard accepteren, blijf ik financieel lek rijden. Gelukkig heb ik een baan, om dit gat te dichten heb ik geen man nodig.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: